ασφάλεια αυτοκινήτου

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να αλλάξετε την ασφάλεια του οχήματος σας

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να αλλάξετε την ασφάλεια του οχήματος σας

 

Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι μια πολυτέλεια αλλά μια αναγκαιότητα. Για να έχετε πάντα τις καλύτερες δυνατές τιμές στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας οι ειδικοί προτείνουν κάνετε  μια έρευνα γύρω από τις ασφάλειες και τις χρεώσεις τους κάθε 2 με 3 χρόνια.

Καθώς οι πολιτικές των εταιρειών αλλάζουν και νέες εισέρχονται στην αγορά, υπάρχουν πολλά ελκυστικά πακέτα από τα οποία θα μπορούσατε να επωφεληθείτε. Γι’ αυτό λόγο καλό είναι να μην επαναπαύεστε σε μια ασφαλιστική εταιρεία για πολλά χρόνια.

 

Πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία είστε αν:

  • Έχετε μετακομίσει σε άλλη χώρα και οι κανόνες αυτοασφάλισης για το αυτοκίνητο σας διαφέρουν. Επίσης αν μεταφερθείτε σε μια τοπική φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου θα κάνετε και μια αρκετά μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

 

  • Θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας αν η παλιά σας ασφαλιστική δεν προσφέρει κάποια υπηρεσία που να καλύπτει την τωρινή σας κατάσταση. Είναι επίσης πολύ πιθανό να μπορεί να σας καλύψει η νέα σας ασφάλεια όμως λόγω της αλλαγής τοποθεσίας να ασφάλιστρα που ζητά να σας φαίνονται υπερβολικά.

 

  • Είναι η ώρα να αναζητήσετε μια νέα ασφαλιστική εταιρεία για το όχημα σας αν προσπαθείτε να μειώσετε το κόστος της. Οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν συνεχώς, νέα έξοδα προστίθενται καθημερινά στον οικογενειακό προϋπολογισμό οπότε είναι πολύ πιθανό να μπορείτε να μειώσετε τα έξοδα σας αν αλλάξετε την ασφάλιση στο όχημα σας. Είναι πολύ πιθανό μετά από μια καλή έρευνα να βρείτε εξαιρετικές προσφορές για τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας σε ανταγωνιστικές εταιρείες. Πραγματοποιήστε μια online  έρευνα για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας και κλείστε την πιο συμφέρουσα. Συμφέρουσα ασφάλιση είναι φυσικά αυτή που προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη με τα λιγότερα δυνατά ασφάλιστρα.

 

  • Αν μόλις αγοράσατε ένα νέο αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανό ο έμπορος να σας προσφέρει κάποια δωρεάν ασφάλιση για το όχημα σας. Αφού αγοράσετε ένα νέο αμάξι μπορεί να μη χρειαστεί να πληρώσετε ασφάλεια για τα επόμενα 3 χρόνια.

 

  • Τα νέα αυτοκίνητα συνήθως έχουν χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε μια έρευνα και να βρείτε μια ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων που να προσφέρει τα περισσότερα για λιγότερα. Τα ασφάλιστρα διαφέρουν σημαντικά ανάλογα την εμπορική μάρκα του οχήματος αλλά και το είδος του. Ένα μικρό αμάξι έχει σαφώς λιγότερα ασφάλιστρα από ένα πολυτελές όχημα υψηλού κυβισμού. Ανακαλύψτε λοιπόν ποια ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων σας προσφέρει τη μέγιστη κάλυψη για το χαμηλότερο ποσοστό ανάλογα με τον τύπο του αμαξιού που μόλις αγοράσατε.

 

  • Θα παντρευτείτε και τώρα θα έχετε δύο αυτοκίνητα στην οικογένεια που θα πρέπει να ασφαλίσετε ή μπορεί απλώς να αγοράσετε ένα ακόμα όχημα για την οικογένεια σας. Σκεφτείτε να ακυρώσετε τα προσωπικά σας ασφαλιστήρια συμβόλαια για το κάθε όχημα και να πάρετε μια κοινή ασφάλιση και για τα δύο αυτοκίνητα. Ομοίως, εάν η οικογένειά σας μεγαλώνει και έχετε πολλά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται από ενήλικες αλλά και από τα παιδιά σας -που είναι πάντα άνω των 18 και έχουν βγάλει δίπλωμα-.  Ζητήστε από τις εταιρείες  μια ομαδική ασφάλιση που θα καλύπτει όλα τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς στο σπίτι σας. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν εξαιρετικές τιμές με έκπτωση για το συνδυασμό ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτων.

 

  • Είσαστε πλέον συνταξιούχος. Οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων προσφέρουν εκπτώσεις σε όσους είναι άνω των 55 ετών. Υπάρχουν πολλές εκπτώσεις για ένα αυτοκίνητο που έχει ένα καλό αρχείο ασφάλισης, δεν οδηγείται καθημερινά και για μεγάλες αποστάσεις, έχει μόνο έναν οδηγό και είναι πολύ καλά συντηρημένο. Εκμεταλλευτείτε όλες τι προσφορές που είναι διαθέσιμες και από τις οποίες θα μπορούσατε να επωφεληθείτε, εφόσον φυσικά πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις.

 

  • Η νέα σας εργασία σας προσφέρει δωρεάν ασφάλιση για το αυτοκίνητο σας ή σας δίνει το δικαίωμα να εκμεταλλευτείτε από μια πολύ καλή έκπτωση σε μια συνεργαζόμενη εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων. Πολλές μεγάλες εταιρείες που διαθέτουν μεγάλο στόλο οχημάτων έχουν αποκλειστικές συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες και προσφέρουν στους εργαζόμενους τους τη δυνατότητα να ασφαλίσουν τα οχήματα τους στην ίδια εταιρεία με ανταγωνιστικές τιμές.Εάν εργάζεστε σε μια τέτοια επιχείρηση τότε πρέπει να σκεφτείτε αν σας συμφέρει να ακυρώσετε την παλιά σας ασφάλιση και να επιλέξτε την νέα ασφαλιστική εταιρεία που ακολουθείτε και από τον χώρο εργασίας σας.

 

  • Όταν τα επιτόκια που πληρώνετε είναι πολύ υψηλά και η ασφαλιστική σας εταιρεία δεν δείχνει καμιά πρόθεση να τα μειώσει. Εάν λοιπόν πληρώνετε πάρα πολλά για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, αλλάξτε την εταιρεία ασφάλισης με μία άλλη που θα σας προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες αλλά και τιμές.

 

Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε εταιρεία ασφάλισης για το όχημα σας, στο διαδίκτυο θα βρείτε πολύ καλές προσφορές. Υπάρχουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν σε αυτή την αναζήτηση σας.  Έτσι, διαβάστε όλα όσα μπορείτε για την ασφάλιση αυτοκινήτων και τις εταιρείες που υπάρχουν διαθέσιμες και καθορίσετε ποια εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων και προσφορά θα σας ταιριάξει καλύτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *