Θεσσαλονίκη

Χτισμένη αμφιθεατρικά στον κόλπο του Θερμαϊκού, η κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας ενώ αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Βρίσκεται πάνω σε θαλάσσια και χερσαία σταυροδρόμια και ως πολιτιστική μητρόπολη των Βαλκανίων αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης.

Μια σύγχρονη πόλη με ακαταμάχητη γοητεία και την αύρα του βαρδάρη, αποτελεί ιδανικό προορισμό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και διαθέτει κάποια καλά κρυμμένα μυστικά που αξίζει να ανακαλύψετε…

Μια βόλτα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα ξετυλίξει στα μάτια του επισκέπτη εικόνες από ρωμαϊκά μνημεία, πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες και νεοκλασικά κτίρια.

Το σήμα-κατατεθέν της, ο Λευκός Πύργος που αποτελούσε άλλοτε τμήμα της παραλιακής οχύρωσης της πόλης, σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο για την Ιστορία και την Τέχνη της Θεσσαλονίκης (προσωρινά μη επισκέψιμο).

Οι φημισμένες και πολύβουες αγορές της, Μοδιάνο και Καπάνι, ξεχειλίζουν από μυρωδιές και  χρώματα καθώς διαθέτουν  κάθε λογής τρόφιμα για τους ντόπιους αλλά και τους ξένους επισκέπτες τους.

Με έντονη πολιτιστική κληρονομιά και μουσεία διεθνώς αναγνωρισμένα, ζωηρότατη καλλιτεχνική δραστηριότητα και παράδοση στο καλό φαγητό, η Θεσσαλονίκη προσφέρει στον επισκέπτη ατέλειωτες επιλογές. Ωστόσο μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς είναι η βόλτα στην παραλία της πόλης απολαμβάνοντας ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα. Εικόνες ικανές για να λησμονήσετε και την παραμικρή έννοια που σας απασχολεί…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *